Cultuuraanbod met Orgelkids

Orgelkids verhuurt het Doe-orgel aan organisten, (muziek)docenten en scholen, die het orgel een plek willen geven in hun cultuuronderwijs. Zowel voor het basisonderwijs als voortgezet onderwijs zijn er veel passende lesactiviteiten mogelijk. Het boek ‘Orgel in de klas‘ geeft daarvan heel veel voorbeelden met praktische uitwerkingen.

In verschillende regio’s in Nederland worden regelmatig workshops met het Doe-orgel van Orgelkids verzorgd. Hieronder lees je waar er nog meer Doe-orgels te vinden zijn en wie de lokale of regionale projectleiders zijn met wie je contact kunt zoeken om een workshop in jouw regio te organiseren.

Doe-orgel Alkmaar

Kinderen staan open voor bijna alles, dus waarom niet voor een fascinerend muziekinstrument als het orgel? Maar dan moeten ze er wel mee in aanraking

Lees verder »

Materiaal bij het Doe-orgel

Wil je aan de slag met het Doe-orgel, dan hebben we instructiekaarten, een lesbrief, bladmuziek en nog veel meer voor je klaar staan.

Waar in de wereld?

Orgelkids is begonnen in Nederland en nu actief in heel veel landen in de wereld. Op deze kaart houden we bij waar je het Doe-orgel kunt vinden.

Blog

Orgelkids houdt een blog bij met actuele nieuwtjes over Orgelkids projecten uit de hele wereld.

Orgelkids Wiki

Zoek je meer activiteiten om kinderen kennis te laten maken met orgelmuziek? Orgelkids verzamelt allerlei educatieve lessuggesties op de Orgelkids Wiki.