Het concept

Stel je eigen orgelproject samen

Het idee achter Orgelkids is: ondersteunen en stimuleren. Dus wil je een project organiseren rond het orgel, dan kan Orgelkids je daarbij helpen. Met bruikbare suggesties voor een kansrijk project, met materialen en soms zelfs met financiële ondersteuning via het Lydia Vroegindeweij Fonds.

In de 10 jaar van het bestaan van Orgelkids zijn er veel verschillende mogelijkheden uitgewerkt en uitgeprobeerd. Kies hieronder welke situatie het beste bij je plannen past en ontdek hoe Orgelkids je daarbij kan helpen.

Scenario's

Dagdeel

Ik wil een losse lesactiviteit organiseren op school, waarbij de kinderen van één groep of klas het Doe-orgel kunnen bouwen en bespelen. Ik zoek naar een activiteit van één uur tot maximaal één dagdeel.

Lessenreeks

Ik wil een samenhangende reeks van 3 lessen aanbieden. Eventueel aangevuld met een excursie naar kerk of concertzaal en/of een speciaal kinderconcert.

Workshop

Ik wil een workshop organiseren voor een bepaalde doelgroep. Denk bijvoorbeeld aan muziekdocenten, die je wilt laten kennismaken met de didactische mogelijkheden van het Doe-orgel.

Informatiemarkt

Ik wil zorgen dat mensen het orgel leren kennen op een cultuurmarkt of monumentendag in mijn woonplaats. Het jubileum of de restauratie van ons orgel is daar een prima aanleiding voor.