Voor wie

Iedereen kan plezier beleven aan orgels. Ben je jong of oud, je leeftijd is niet belangrijk. Ook als je (nog) niet kunt spelen is het orgel een uiterst boeiend instrument. Om naar te luisteren, om te bekijken en … om eens zelf te bouwen! Het Doe-orgel is de afgelopen jaren al op veel plaatsen geweest. En bij heel veel verschillende bouwers, jong en oud!

Scholieren

Het Doe-orgel van Orgelkids is zeer geschikt voor kinderen in het basisonderwijs. Met name in groep 5 t/m 8 sluit het prima aan bij de interesse van kinderen om zelf te ontdekken hoe het werkt. Het project is speciaal ontwikkeld voor het basisonderwijs en het muziekonderwijs aan kinderen.

In het voortgezet onderwijs past het orgel goed bij bepaalde vakken. Denk aan vakken als techniek en natuurkunde. Maar natuurlijk ook bij het vak muziek.
Zelf het Doe-orgel bouwen

Studenten

Muziekstudenten aan het conservatorium (juist niet de orgelstudenten) kunnen uitstekend kennis maken met de aard van het instrument orgel. Zij kunnen tijdens een workshop ontdekken hoe het instrument geluid voortbrengt en hoe je daar muzikaal en creatief mee kunt werken.

Volwassenen

Volwassenen en met name senioren kijken hun ogen uit als ze ontdekken hoe het orgel eigenlijk werkt. Vaak blijkt dat ze al jaren luisteren naar een orgel, maar nooit het fijne ervan wisten. Die nieuwsgierigheid aanwakkeren is waardevol, zeker als mensen gevraagd wordt om geld bij te dragen aan de restauratie of het onderhoud van een historisch orgel.

Gemengde leeftijden

Een open dag of cultuurmarkt is ook zeer geschikt moment om aandacht voor het orgel te vragen bij het brede publiek. Je kunt daar jong en oud door elkaar aantreffen.

Materiaal bij het Doe-orgel

Wil je aan de slag met het Doe-orgel, dan hebben we instructiekaarten, een lesbrief, bladmuziek en nog veel meer voor je klaar staan.

Waar in de wereld?

Orgelkids is begonnen in Nederland en nu actief in heel veel landen in de wereld. Op deze kaart houden we bij waar je het Doe-orgel kunt vinden.

Blog

Orgelkids houdt een blog bij met actuele nieuwtjes over Orgelkids projecten uit de hele wereld.

Orgelkids Wiki

Zoek je meer activiteiten om kinderen kennis te laten maken met orgelmuziek? Orgelkids verzamelt allerlei educatieve lessuggesties op de Orgelkids Wiki.