Stichting Stadsmuziek Rijssen

De Stichting Stadsmuziek Rijssen beschikt over een eigen Doe-orgel voor projecten in de regio.

Eén van de activiteiten van de Stichting Stadsmuziek Rijssen is een educatief project met het Doe-orgel. Basisscholen kunnen ons uitnodigen voor een les van 1 uur, vaak in groep 5 of 6. In één les bouwt de groep een mini-orgel, dat aan het eind van de les ook bespeeld kan worden. Zo leren de kinderen de werking van het orgel kennen: ze zetten ‘m zelf in elkaar. Een leuk project, dat we al op veel scholen hebben uitgevoerd. De leerlingen zijn steevast erg enthousiast. Als vervolg kan eventueel nog een bezoek aan een echt kerkorgel worden georganiseerd.

Contact: Stichting Stadsmuziek Rijssen.

Deze video-impressie werd gemaakt door meester Harbers van de Brekeldschool, waar we in februari op bezoek waren. Publicatie met toestemming van de betrokkenen.

Materiaal bij het Doe-orgel

Wil je aan de slag met het Doe-orgel, dan hebben we instructiekaarten, een lesbrief, bladmuziek en nog veel meer voor je klaar staan.

Waar in de wereld?

Orgelkids is begonnen in Nederland en nu actief in heel veel landen in de wereld. Op deze kaart houden we bij waar je het Doe-orgel kunt vinden.

Blog

Orgelkids houdt een blog bij met actuele nieuwtjes over Orgelkids projecten uit de hele wereld.

Orgelkids Wiki

Zoek je meer activiteiten om kinderen kennis te laten maken met orgelmuziek? Orgelkids verzamelt allerlei educatieve lessuggesties op de Orgelkids Wiki.