Kopen

Wil je een eigen Doe-orgel kopen?

Regelmatig krijgen we de vraag of ons Doe-orgel ook te koop is. De twee Doe-orgels die Orgelkids zelf heeft aangeschaft worden uitsluitend verhuurd aan organisten en orgeldocenten, die een educatief project willen verzorgen. Maar zelf een Doe-orgel aanschaffen is ook mogelijk!

Kleine series

Er worden in kleine series van ongeveer acht stuks Doe-orgels gemaakt door Verschueren Orgelbouw uit Ittervoort tegen een aantrekkelijke prijs. Een nieuwe serie wordt opgestart als er weer een bestelling binnen is. De levertijd kan dus wat variëren. Heb je belangstelling voor de aanschaf van een eigen Doe-orgel, meld je dan bij Orgelkids (gebruik het formulier hieronder), dan brengen we je in contact met de juiste persoon. Je ontvangt dan van Verschueren een offerte en maakt de verdere afspraken over levering en betaling rechtstreeks met deze orgelbouwer.

Over het ontwerp

Het ontwerp van het Doe-orgel is van Wim Janssen, een gepensioneerde orgelbouwer, die vele jaren werkte bij Verschueren. Hij maakte het orgel zo slim, dat kinderen het zonder veel instructie zelf in elkaar kunnen zetten. Elk Doe-orgel wordt volledig ambachtelijk gemaakt en gestemd. Met goede materialen die je ook aantreft in een groot pijporgel: zoals eikenhout voor de pijpjes, en schapenleer voor de balgen. Het zogeheten ‘intoneren’ en stemmen van de pijpen is een specialisme van de orgelbouwer. Die zorgt ervoor dat elke pijp de juiste toon voortbrengt, zodat je er ook echt een melodie op kunt spelen.

Het Doe-orgel heeft een omvang van 2 octaven, van c’d’-c’’’ (dus zonder cis’). Toonhoogte a’=440 Hz. Het heeft twee registers houten pijpen: open (4’) en gedekt (8’). Het orgel wordt met twee handbediende balgen van wind voorzien.

Transportkisten

Met meer dan 160 Doe-orgels, verspreid over de wereld, hebben we ruimschoots ervaringen opgedaan met de verpakking. De beste garantie voor een veilig transport en duurzaam gebruik van het orgel is een set van twee koffers met speciale uitsparingen voor elk onderdeel. Het orgel is daarmee stootvast verpakt en het is steeds direct te overzien of het orgel compleet is. Bovendien is het orgel verdeeld over twee kisten eenvoudiger mee te nemen.

Transportkist Pelican Air 1615, ook geschikt voor verzending via luchtvaartmaatschappijen.

Prijs

Een compleet Doe-orgel wordt geleverd in de bijbehorende set met twee transportkoffers Pelican Air 1615 (afmetingen: 75,2 x 39,4 x 23,8 cm). De totaalprijs voor een Doe-orgel met transportkisten bedraagt in 2024 € 8.750,- (excl. btw en transportkosten).

Offerte aanvragen

Wil je een vrijblijvende offerte voor een Doe-orgel ontvangen, vul dan hieronder je gegevens in. Orgelkids zorgt ervoor dat je aanvraag op de juiste plek terecht komt.

  • Vervolgens ontvang je zo spoedig mogelijk een complete offerte van Verschueren Orgelbouw.
  • Voor verdere vragen en het maken van afspraken heb je rechtstreeks contact met Verschueren Orgelbouw.
  • De definitieve koopovereenkomst sluit je ook af met Verschueren Orgelbouw.

 

Aanvraagformulier:

Materiaal bij het Doe-orgel

Wil je aan de slag met het Doe-orgel, dan hebben we instructiekaarten, een lesbrief, bladmuziek en nog veel meer voor je klaar staan.

Waar in de wereld?

Orgelkids is begonnen in Nederland en nu actief in heel veel landen in de wereld. Op deze kaart houden we bij waar je het Doe-orgel kunt vinden.

Blog

Orgelkids houdt een blog bij met actuele nieuwtjes over Orgelkids projecten uit de hele wereld.

Orgelkids Wiki

Zoek je meer activiteiten om kinderen kennis te laten maken met orgelmuziek? Orgelkids verzamelt allerlei educatieve lessuggesties op de Orgelkids Wiki.