Bouwtekeningen

Voor wie zelf een Doe-orgel leskist wil bouwen is een serie (maar liefst 24!) professionele tekeningen beschikbaar. Dit is de set met alle officiële bouwtekeningen, maten en mallen voor het zelf bouwen van een origineel Orgelkids Doe-orgel.

De tekeningen zijn te bestellen voor zelfbouwers. Je hoeft geen ervaren orgelbouwer te zijn. Je kunt hiermee werken als je ervaring hebt met houtbewerking en uiteraard over het juiste gereedschap beschikt. Ook is het handig als je bij een bestaand orgel kunt kijken, of bij een lokale orgelkenner informatie kunt inwinnen.

  • Ontwerp: Wim Janssen
  • Technisch tekenwerk: Verschueren Orgelbouw bv
  • Een gezamenlijk project van Orgelkids en Verschueren Orgelbouw bv
  • Prijs (=donatie aan Orgelkids): € 50,-.

Je kunt deze tekeningen als downloadpakket (zip-bestand) bestellen via de webwinkel van onze Stichting Kerkmuziek Netwerk.

Na downloaden dien je de bestanden uit te pakken en kun je ze zelf uitprinten. Doe dat bij voorkeur op A3-formaat. Enkele tekeningen zijn dan direct als mal te gebruiken.

Let op:
Orgelkids zal proberen je eventuele vragen zo goed mogelijk te beantwoorden via de e-mail, maar er is geen helpdesk beschikbaar voor zelfbouwers. Wel zijn er foto’s gemaakt van het werkproces. Die kun je hieronder bekijken.

Foto's werkproces

Materiaal bij het Doe-orgel

Wil je aan de slag met het Doe-orgel, dan hebben we instructiekaarten, een lesbrief, bladmuziek en nog veel meer voor je klaar staan.

Waar in de wereld?

Orgelkids is begonnen in Nederland en nu actief in heel veel landen in de wereld. Op deze kaart houden we bij waar je het Doe-orgel kunt vinden.

Blog

Orgelkids houdt een blog bij met actuele nieuwtjes over Orgelkids projecten uit de hele wereld.

Orgelkids Wiki

Zoek je meer activiteiten om kinderen kennis te laten maken met orgelmuziek? Orgelkids verzamelt allerlei educatieve lessuggesties op de Orgelkids Wiki.