Orgelbouwer

Het Doe-orgel is ontworpen door Wim Janssen, voormalig werknemer van Verschueren Orgelbouw uit Ittervoort. Na zijn pensionering bedacht hij dit concept en bouwde zelf eerst een prototype en toen vier echte. Orgelkids bezit één van deze eerste orgels. Omdat de vraag naar meer orgels groeide zijn we blij dat Verschueren Orgelbouw bereid is om deze orgels in kleine series te bouwen. Inmiddels hebben al vele kerken, muziekscholen en orgelstichtingen eigen Doe-orgels aangeschaft. Orgelkids werkt samen met Verschueren aan de verspreiding van dit bijzondere educatieve concept.

Voorbereidingen

De oorspronkelijke tekeningen waren met de hand gemaakt en uitsluitend voor eigen gebruik van de ontwerper. Het was dus noodzakelijk om de tekeningen te vervolmaken voor de productie van meer orgels. Die bouwtekeningen zijn ook beschikbaar voor wie zelf een Doe-orgel wil bouwen.

Gastvrijheid in de werkplaats

Het team van Verschueren bouwt de Doe-orgels op bestelling en in kleine series. Deze Doe-orgels vinden wereldwijd hun plek. Je vindt ze onder andere in Nederland, België, Zweden, Duitsland, Zwitserland, Engeland, Amerika, Denemarken en Suriname. Wanneer Orgelkids-projectleiders uit andere landen naar Nederland komen, brengen ze graag een bezoek aan het atelier van Verschueren.

Simon en Peter, Orgelkids USA
Dr. Darrell Bailey (rechts), Orgelkids Taiwan