Orgelles

Hopelijk ben je door Orgelkids nieuwsgierig geworden en zou je graag orgel willen leren spelen. De beste manier om daaraan te beginnen is orgelles krijgen. Dat is vast mogelijk bij jou in de buurt. Soms kan dat via de plaatselijke muziekschool, maar veel organisten geven ook les. Informeer maar eens in de kerk in jouw woonplaats welke organisten een eigen lespraktijk hebben. De mensen willen je vast graag verder helpen, want er is veel behoefte aan nieuwe organisten!

Ben je op zoek naar een bevoegd orgeldocent?

Op deze website van de Koninklijke Vereniging van Organisten en Kerkmusici (KVOK) kun je docenten uit jouw plaats en regio vinden.
Elke docent heeft een persoonlijke pagina over zijn/haar lespraktijk.
Neem gerust contact met hen op.

Materiaal bij het Doe-orgel

Wil je aan de slag met het Doe-orgel, dan hebben we instructiekaarten, een lesbrief, bladmuziek en nog veel meer voor je klaar staan.

Waar in de wereld?

Orgelkids is begonnen in Nederland en nu actief in heel veel landen in de wereld. Op deze kaart houden we bij waar je het Doe-orgel kunt vinden.

Blog

Orgelkids houdt een blog bij met actuele nieuwtjes over Orgelkids projecten uit de hele wereld.

Orgelkids Wiki

Zoek je meer activiteiten om kinderen kennis te laten maken met orgelmuziek? Orgelkids verzamelt allerlei educatieve lessuggesties op de Orgelkids Wiki.