Doe-orgel

Het Doe-orgel van Orgelkids is een bouwpakket in een leskist. In de leskist zitten 128 onderdelen waarmee kinderen zelf een orgel in elkaar kunnen zetten (onder begeleiding van een orgelbouwer of organist). De taken worden over groepjes verdeeld: het raamwerk in elkaar zetten, de pijpen sorteren, de toetsen sorteren. Daarna wordt alles samengebracht in het raamwerk: de magazijnbalg, de windlade, de toetsen en de pijpen. En dan… spelen maar!

Het Doe-orgel is te huur voor orgelprojecten in het onderwijs, voor workshops en orgelpromotie.

Huren

Het Doe-orgel is te huur bij Orgelkids voor educatieve projecten.

Kopen

Het Doe-orgel is te koop. Orgelkids brengt je in contact met de orgelbouwer.

Zelf maken

Voor zelfbouwers zijn de bouwtekeningen van het Doe-orgel beschikbaar.
Wim Janssen en Lydia Vroegindeweij in het atelier van Verschueren Orgelbouw

Het leuke van het Doe-orgel is dat kinderen dit orgel zelf in elkaar kunnen zetten. Het wijst zich bijna vanzelf en instructiekaarten met foto’s helpen de kinderen eenvoudig op weg. Orgelbouwer Wim Janssen heeft perfect bedacht, hoe dit orgel voor kinderen aantrekkelijk en leerzaam kan zijn. Zo moet je natuurlijk uitgedaagd worden om vragen te stellen over de techniek. En je moet er wel echt een liedje op kunnen spelen als het orgel in elkaar is gezet. Het Doe-orgel heeft dat allemaal. Daarom heet het ook ‘doe’-orgel en geen ‘demonstratie’-orgel.

Materiaal bij het Doe-orgel

Wil je aan de slag met het Doe-orgel, dan hebben we instructiekaarten, een lesbrief, bladmuziek en nog veel meer voor je klaar staan.

Waar in de wereld?

Orgelkids is begonnen in Nederland en nu actief in heel veel landen in de wereld. Op deze kaart houden we bij waar je het Doe-orgel kunt vinden.

Blog

Orgelkids houdt een blog bij met actuele nieuwtjes over Orgelkids projecten uit de hele wereld.

Orgelkids Wiki

Zoek je meer activiteiten om kinderen kennis te laten maken met orgelmuziek? Orgelkids verzamelt allerlei educatieve lessuggesties op de Orgelkids Wiki.