Doe-orgel Etten-Leur (KOEPEL)

De gemeente Etten-Leur heeft de beschikking over een eigen Doe-orgel voor het onderwijs op de basisscholen. De lessen worden aangeboden via KOEPEL voor groep 5-8.

Met dit project maken de leerlingen kennis met het pijporgel. Door zelf een doe-orgel te bouwen en te bespelen ontdekken ze niet alleen hoe orgelmuziek klinkt maar ook hoe het instrument werkt. Optioneel: bezoek aan de Lambertuskerk voor het grote kerkorgel.

Duur: 1 les max. 45 min ( multimedia), aangevuld met 1 praktijkles van max. 60 min.

Medewerkers van de Orgelkring Jacobus Zeemans begeleiden de praktische les waarin het Doe-Orgel wordt opgebouwd. De overige lessen worden in overleg met de leerkrachten al dan niet begeleid door leden van de orgelkring. Optioneel bezoek aan kerkorgel Lambertuskerk.

Lees meer op deze pagina van KOEPEL

 

Materiaal bij het Doe-orgel

Wil je aan de slag met het Doe-orgel, dan hebben we instructiekaarten, een lesbrief, bladmuziek en nog veel meer voor je klaar staan.

Waar in de wereld?

Orgelkids is begonnen in Nederland en nu actief in heel veel landen in de wereld. Op deze kaart houden we bij waar je het Doe-orgel kunt vinden.

Blog

Orgelkids houdt een blog bij met actuele nieuwtjes over Orgelkids projecten uit de hele wereld.

Orgelkids Wiki

Zoek je meer activiteiten om kinderen kennis te laten maken met orgelmuziek? Orgelkids verzamelt allerlei educatieve lessuggesties op de Orgelkids Wiki.