Het orgel, een informatief boekje voor kinderen

Het orgel, een instrument als een orkest

Wolfgang Amadeus Mozart noemde het orgel ‘de koningin onder de instrumenten’.
Het is namelijk het grootste muziekinstrument dat er bestaat!
In dit boekje leer je hoe een orgel werkt, lees je een interview met een organist en nog veel meer.

Titel: Het orgel.
Auteur: Reine de Pelseneer.

Het boekje verscheen eerder in de informatiereeks Verrekijker voor schoolbibliotheken en is speciaal herdrukt voor Het Orgel in Vlaanderen, de Kathedraal in Antwerpen en Orgelkids.

In 2016 gaf uitgeverij Die Keure een boekje uit over “Het orgel”. Het is geschreven door Reine De Pelseneer en Peter Van de Velde, kathedraalorganist in Antwerpen, werkte er ook aan mee. Het verscheen in de reeks Verrekijker Bieb exclusief voor scholen, maar i.s.m. De Kathedraal en Orgelkids heeft Het orgel in Vlaanderen een herdruk laten uitvoeren.

Inhoud

Alle mogelijke invalshoeken komen in het boekje aan bod: een stukje geschiedenis, de bouw en de werking, hoe de muziek wordt gemaakt (hoe gaat een organist te werk) en tot slot, een interview met Peter Van de Velde. Kortom de ideale manier om kinderen en jongeren in contact te brengen met ambachtelijke orgels. Ideaal voor de schoolbibliotheek!

Omvang: 32 pagina’s, in kleur, met foto’s.
Prijs: € 9,00 (exclusief € 4,50 verzendkosten via PostNL).
Verkrijgbaar via onze webwinkel.

Uitgever: Het Orgel in Vlaanderen / oorspr. Uitgeverij die Keure.

Omslag boekje
2018-08-18 20.03.58 2018-08-18 20.04.37

Achterzijde boekje

Materiaal bij het Doe-orgel

Wil je aan de slag met het Doe-orgel, dan hebben we instructiekaarten, een lesbrief, bladmuziek en nog veel meer voor je klaar staan.

Waar in de wereld?

Orgelkids is begonnen in Nederland en nu actief in heel veel landen in de wereld. Op deze kaart houden we bij waar je het Doe-orgel kunt vinden.

Blog

Orgelkids houdt een blog bij met actuele nieuwtjes over Orgelkids projecten uit de hele wereld.

Orgelkids Wiki

Zoek je meer activiteiten om kinderen kennis te laten maken met orgelmuziek? Orgelkids verzamelt allerlei educatieve lessuggesties op de Orgelkids Wiki.