Kinderconcerten

Een orgelproject voor kinderen kan op verschillende manieren vorm krijgen. Orgelkids ziet het ideale project als een reeks activiteiten waarin zowel aandacht is voor de muziek, de techniek en het cultureel erfgoed.

Bij heel veel activiteiten krijgen kinderen een actieve rol om iets te doen, te proberen, te onderzoeken, te leren. Maar natuurlijk is lekker luisteren naar een mooi concert en een aantrekkelijke voorstelling ook een onmisbaar element in een compleet project.

Vaak hebben de kinderen eerst met hun eigen groep activiteiten als het Doe-orgel bouwen, zelf muziek maken of een excursie naar het orgel in de kerk gedaan. Dan kan daarna een speciaal kinderconcert, bijvoorbeeld als afronding van een project, voor meer groepen tegelijk verzorgd worden in kerk of concertzaal.

Bestaande kinderconcerten en -voorstellingen

In de afgelopen jaren zijn er mooie speciale voorstellingen en concerten voor kinderen ontwikkeld, waarin het orgel een belangrijke rol heeft. Een deel daarvan is ook nog steeds te boeken. Orgelkids wil hier graag de bestaande voorstellingen inventariseren en vindbaar maken voor wie op zoek is naar een geschikt aanbod.
Je kunt deze voorstellingen of concerten niet boeken bij Orgelkids, maar we verwijzen je graag door naar de makers/uitvoerenden van de voorstellingen.
Ongetwijfeld is deze reeks niet compleet, dus laat het vooral weten als er iets ontbreekt.
 
Actueel aanbod in Nederland:
Internationaal aanbod:
Oudere voorstellingen en concerten, die nu niet meer worden aangeboden:
  • Doolhoofd (Stichting Voor de Wind)
  • Geachte heer Bach (Wietse Meinardi)
  • Het Wind-Zing-Ding, muzikaal sprookje over de wind die zo graag wilde zingen. (2003 Peter Lems, voor het Rotterdams Jongenskoor)
 

Materiaal bij het Doe-orgel

Wil je aan de slag met het Doe-orgel, dan hebben we instructiekaarten, een lesbrief, bladmuziek en nog veel meer voor je klaar staan.

Waar in de wereld?

Orgelkids is begonnen in Nederland en nu actief in heel veel landen in de wereld. Op deze kaart houden we bij waar je het Doe-orgel kunt vinden.

Blog

Orgelkids houdt een blog bij met actuele nieuwtjes over Orgelkids projecten uit de hele wereld.

Orgelkids Wiki

Zoek je meer activiteiten om kinderen kennis te laten maken met orgelmuziek? Orgelkids verzamelt allerlei educatieve lessuggesties op de Orgelkids Wiki.