Informatiemarkt

Het Doe-orgel is een prima hulpmiddel om inzichtelijk te maken wat een orgel is en hoe het werkt. Tijdens een cultuurmarkt of een open huis of monumentendag kan het Doe-orgel goed worden ingezet.

Kenmerken:

Je richt je op (toevallige) passanten en er is geen vaste begin en eindtijd zoals bij een workshop.

Voorbeelden

Verschillende plaatsen organiseren een jaarlijkse informatiemarkt waar aanbieders van kunst en cultuur zich kunnen presenteren met een marktkraam (binnen of buiten).

Muziekscholen presenteren aan (nieuwe) leerlingen en hun ouders welke instrumenten zij kunnen leren bespelen.

Over de hele wereld worden er Maker Faires georganiseerd. Dat zijn lokale evenementen waar uitvinders en makers van technische apparaten zich presenteren aan een geinteresseerd publiek. Vaak komen hier ook gezinnen met kinderen op af. Het Doe-orgel leent zich goed voor een presentatie van de techniek en het ambacht van de orgelbouwer.

Materiaal bij het Doe-orgel

Wil je aan de slag met het Doe-orgel, dan hebben we instructiekaarten, een lesbrief, bladmuziek en nog veel meer voor je klaar staan.

Waar in de wereld?

Orgelkids is begonnen in Nederland en nu actief in heel veel landen in de wereld. Op deze kaart houden we bij waar je het Doe-orgel kunt vinden.

Blog

Orgelkids houdt een blog bij met actuele nieuwtjes over Orgelkids projecten uit de hele wereld.

Orgelkids Wiki

Zoek je meer activiteiten om kinderen kennis te laten maken met orgelmuziek? Orgelkids verzamelt allerlei educatieve lessuggesties op de Orgelkids Wiki.