Open huis in de Amersfoortse Zwaan

In de Lutherse kerk in Amersfoort wordt ook wel de Amersfoortse Zwaan genoemd. Er staat geen haan, maar een zwaan op het torentje. Veel Lutherse kerken hebben de zwaan als symbool.

Tijdens alle zaterdagen is het open huis, soms met een speciaal dagvullend programma. Op 6 september 2014 was er een speciale dag om aandacht te vragen voor het orgel. In deze kerk zit het oudste orgel van Amersfoort, gebouwd door de bekende orgelbouwer Bätz. Dat orgel is hard toe aan een grondige opknapbeurt, maar dat kost veel geld. Daarom was er een dag vol met korte concerten en mogelijkheden om boven bij het orgel te kijken.

En voor wie niet via het steile trappetje naar boven kon, was er beneden… het Doe-orgel van Orgelkids. Voor jong en oud erg leuk om het instrument orgel zo eens te kunnen bekijken en uitproberen.

Meer weten over het orgel in de Lutherse Kerk in Amersfoort? Alle informatie vind je op de website van de kerk.

Materiaal bij het Doe-orgel

Wil je aan de slag met het Doe-orgel, dan hebben we instructiekaarten, een lesbrief, bladmuziek en nog veel meer voor je klaar staan.

Waar in de wereld?

Orgelkids is begonnen in Nederland en nu actief in heel veel landen in de wereld. Op deze kaart houden we bij waar je het Doe-orgel kunt vinden.

Blog

Orgelkids houdt een blog bij met actuele nieuwtjes over Orgelkids projecten uit de hele wereld.

Orgelkids Wiki

Zoek je meer activiteiten om kinderen kennis te laten maken met orgelmuziek? Orgelkids verzamelt allerlei educatieve lessuggesties op de Orgelkids Wiki.