Nationale Orgeldag in Amersfoort

Op zaterdag 8 september 2018 was het Doe-orgel present in de Amersfoortse Zwaan (de Lutherse kerk) in Amersfoort. Het was Open Monumentendag en Nationale Orgeldag, en dus was het een drukte van belang in deze kleine oude kerk. Orgelkids hield er twee workshops om het Doe-orgel te bouwen en natuurlijk mochten de kinderen ook boven bij het Bätz-orgel kijken. Aan het einde van de middag was er een concert waarin het Doe-orgel een serieuze rol had als instrument bespeeld door Cees-Willem van Vliet.

 

 

De workshops

2018-09-08 22.17.012018-09-09 08.20.47

De muzikale beloning

Na het opbouwen speelde organist Jeroen Heijungs voor de kinderen een muzikale beloning op het door hen gebouwde orgel. Reken maar dat dat indruk maakte!

Materiaal bij het Doe-orgel

Wil je aan de slag met het Doe-orgel, dan hebben we instructiekaarten, een lesbrief, bladmuziek en nog veel meer voor je klaar staan.

Waar in de wereld?

Orgelkids is begonnen in Nederland en nu actief in heel veel landen in de wereld. Op deze kaart houden we bij waar je het Doe-orgel kunt vinden.

Blog

Orgelkids houdt een blog bij met actuele nieuwtjes over Orgelkids projecten uit de hele wereld.

Orgelkids Wiki

Zoek je meer activiteiten om kinderen kennis te laten maken met orgelmuziek? Orgelkids verzamelt allerlei educatieve lessuggesties op de Orgelkids Wiki.