Kinderen in Wilrijk nemen het orgel in ontvangst

Het tweede Doe-orgel is nu overgedragen aan de vereniging ‘Het Orgel in Vlaanderen’. Daarvoor is er een officiële overeenkomst getekend. Maar veel belangrijker is natuurlijk dat kinderen het orgel in ontvangst hebben genomen. Op vrijdag 29 mei 2015 kwam het nieuwe orgel bij de kinderen van klas 3C van De Ark in Wilrijk op bezoek. Er werd gretig gebouwd aan het orgel en na een klein uurtje was het klaar. Het was zover dat er echt gespeeld kon worden. Met een jarige in de klas mocht die natuurlijk als eerste het orgel laten klinken.

Het bestuur van de vereniging was erbij, en ook de ontwerper en bouwer van het Doe-orgel, Wim Janssen, keek met veel plezier toe hoe zijn creatie ontvangen werd door de kinderen.

Op maandag 1 juni hebben de kinderen ook een bezoek gebracht aan de Sint-Bavokerk in Wilrijk. Daar bleek hoe ontzettend veel de kinderen al hadden opgestoken van het zelf bouwen van het Doe-orgel.

Daniel Vanden Broecke, heel veel succes met de uitrol van het project in Vlaanderen, de kinderen van de Ark en hun juf bedankt voor de gastvrijheid en het bouwplezier, en Chris Fagard hartelijk dank voor de mooie fotoreportage.

 

20150529-_MG_0461 20150529-_MG_0463