Orgelkids – the game

Heb je een smartphone? Dan kun je nu ook een virtueel spel spelen rondom het Doe-orgel van Orgelkids.
Het startpunt is Peter, die bouwtekeningen heeft gekregen van een Doe-orgel. Maar om een orgel te kunnen maken moet je wel eerst alle materialen verzamelen. Dat gebeurt in dit spel. Er zitten puzzels en spelelementen in. Zo leer je eikenhout te herkennen, moet je net als in Pokémon een schaap vangen voor het leer en voor vilt, moet je hoge en lage registers onderscheiden door te luisteren, etc. Maar je leert natuurlijk ook van alles over het bouwen van een orgel en het vak van de orgelbouwer.
De game is op 21 maart 2017 in Vlaanderen gelanceerd tijdens een orgelprojectweek in Wilrijk. Vanaf die dag (de verjaardag van Johann Sebastian Bach trouwens, die ook alles van orgelbouw wist) is de game voor iedereen gratis te downloaden.
We zijn benieuwd naar je reactie. Na de eerste feedback zal deze game waarschijnlijk ook in het Engels worden vertaald.
Heb je interesse voor een maatwerk game? Laat het weten. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een stadswandeling langs orgels in jouw stad, waarbij je via de gps naar de bezienswaardigheden wordt gestuurd via de app.

Materiaal bij het Doe-orgel

Wil je aan de slag met het Doe-orgel, dan hebben we instructiekaarten, een lesbrief, bladmuziek en nog veel meer voor je klaar staan.

Waar in de wereld?

Orgelkids is begonnen in Nederland en nu actief in heel veel landen in de wereld. Op deze kaart houden we bij waar je het Doe-orgel kunt vinden.

Blog

Orgelkids houdt een blog bij met actuele nieuwtjes over Orgelkids projecten uit de hele wereld.

Orgelkids Wiki

Zoek je meer activiteiten om kinderen kennis te laten maken met orgelmuziek? Orgelkids verzamelt allerlei educatieve lessuggesties op de Orgelkids Wiki.