The Seal and the Sea Turtle

The Seal and the Sea Turtle (De zeehond en de zeeschildpad) is een muzieksprookje over plastic in de oceaan, naar een conceptidee van professor Darrell Bailey (VS). Het is geschreven in opdracht van Orgelkids Taiwan voor het Summer Music Camp, 2020.

Het sprookje is gebaseerd op het pop-up boek “Our Plastic Ocean, Our Clean Ocean”, gemaakt door Herminia Din en Astor Lai.

Het verhaal is oorspronkelijk in het Grieks geschreven door Despina Moysidou. De Zweedse componist Erland Hildén componeerde de 24 muziekstukken voor het Doe-orgel van Orgelkids. Het Doe-orgel in de onderstaande video’s werd vriendelijk ter beschikking gesteld door Orgelkids Zweden en Göteborg International Organacademy.

Herminia Din over het pop-up boek

Twee video’s over het pop-up boek dat de basis vormde voor het verhaal en de muziek van het muzieksprookje. De maker, Herminia Din, vertelt over haar doel om kinderen (en volwassenen) bewust te maken van wat zij zelf kunnen doen om de oceaan schoner te maken. De andere video laat het prachtig gemaakte pop-up boek zien.

Twee integrale uitvoeringen van het muzikale sprookje

Interactieve voorstelling met kinderen in Taiwan

Orgelkids Taiwan organiseert jaarlijks een Orgelzomerkamp van 1 week in een grote concertzaal. Kinderen krijgen in groepjes allerlei activiteiten aangeboden, waaronder het bouwen van het Doe-orgel. Naast muziek is er ook aandacht voor dans, beeldende kunst. In 2020 was The Seal and the Sea Turtle het centrale thema. Tijdens de uitvoering kregen de kinderen ook een rol in het verbeelden van het verhaal met toneelspel en dans.

Materiaal bij het Doe-orgel

Wil je aan de slag met het Doe-orgel, dan hebben we instructiekaarten, een lesbrief, bladmuziek en nog veel meer voor je klaar staan.

Waar in de wereld?

Orgelkids is begonnen in Nederland en nu actief in heel veel landen in de wereld. Op deze kaart houden we bij waar je het Doe-orgel kunt vinden.

Blog

Orgelkids houdt een blog bij met actuele nieuwtjes over Orgelkids projecten uit de hele wereld.

Orgelkids Wiki

Zoek je meer activiteiten om kinderen kennis te laten maken met orgelmuziek? Orgelkids verzamelt allerlei educatieve lessuggesties op de Orgelkids Wiki.