Caecilia

Caecilia is een theatraal concert geschreven door Marieke Koopman, met Ton Koopman op het orgel. Het is een concert voor kinderen vanaf 4 jaar.
Duur: circa 35 min.

Inhoud van de voorstelling

Er was eens een mooi standbeeld dat Caecilia heette. Je kon haar vinden in een bijzonder mooie kerk niet ver van hier, vlak naast het orgel.
Onder de indruk van haar schoonheid kwamen de mensen van heinde en verre om haar te bewonderen. Maar als je heel dichtbij kwam, kon je zien dat ze een heel droevige blik in haar ogen had. Ze was alleen.

Maar…… Ze is niet altijd alleen geweest.

Lang geleden stond naast de mooie Caecilia een ander standbeeld: Bortus. Caecilia en Bortus waren de beste vrienden. Ze stonden trots en statig op hun sokkel, naast het orgel in deze prachtige kerk, waar ze iedereen goed konden zien. Ze hadden de grootste lol samen.
Maar op een dag gebeurde er iets vreselijks. Na een stormachtige nacht, zo erg dat de grond trilde, kwam de zon langzaam weer op en daar stond Bortus. Hij was van zijn voetstuk gevallen, op de stenen vloer en was in 1000 stukjes gebroken. Waar eens een mooi, trots en groots standbeeld had gestaan, lag nu slechts een stapel stenen. En Caecilia is alleen gelaten…. Maar op een dag gebeurde er iets bijzonders.

Een verhaal over echte vriendschap en de kracht van liefde en muziek.

Caecilia: Marieke Koopman
Bortus: Jonas Furrur
Geschreven door: Marieke Koopman
Geregisseerd door: Hans Thissen
Orgel: Ton Koopman

Impressie van de voorstelling

Meer informatie

Neem voor meer informatie of boekingen contact op met Marieke Koopman.