Polle, de orgeljongen

Het verhaal draait om Polle die na zijn geboorte met een orgeltje uit het paleis van zijn tante en moeder is verbannen. Polle gaat op zoek naar het paleis. En het orgeltje? Dat gaat hem helpen. Hoe? Dat horen de toeschouwers tijdens het concert.

Twee zussen, Alma en Mora. De één vrolijk en vriendelijk, levend voor haar orgeltje, de ander hebberig en jaloers. Samen wonen ze in een paleis met een geel pannendak.
Als Alma’s zoon Polle geboren wordt, wordt Mora zo jaloers dat Polle in veiligheid gebracht wordt bij twee reuzen. Zestien jaar later gaat Polle op zoek naar zijn moeder en dat prachtige paleis. Wanneer alles tegen lijkt te zitten brengt muziek de uitkomst.

Frank Belt vertelt het sprookje, dat gemaakt is naar het gelijknamige boek van Mensje van Keulen. Organist Eeuwe Zijlstra zorgt voor de muziek.

Bekijk hieronder de promo-video of impressies van voorstellingen in 2021 en 2022.

Meer informatie:

Bij deze voorstelling hoort een lesbrief. Hierin maken de kinderen kennis met het orgel, de werking ervan en de vele klanken die het kan voortbrengen. Door de voorstelling leren ze het orgel als erfgoed kennen. Naar aanleiding van het verhaal kunnen ze verwoorden wat muziek kan doen met je gevoelens.
De lessen kunnen uitgebreid worden met de komst van een echt orgel op school.

Neem voor meer informatie contact op met Frank Belt.

Impressie van de uitvoering in Schijndel 2022

Impressie van de uitvoering op Ameland 2021

Materiaal bij het Doe-orgel

Wil je aan de slag met het Doe-orgel, dan hebben we instructiekaarten, een lesbrief, bladmuziek en nog veel meer voor je klaar staan.

Waar in de wereld?

Orgelkids is begonnen in Nederland en nu actief in heel veel landen in de wereld. Op deze kaart houden we bij waar je het Doe-orgel kunt vinden.

Blog

Orgelkids houdt een blog bij met actuele nieuwtjes over Orgelkids projecten uit de hele wereld.

Orgelkids Wiki

Zoek je meer activiteiten om kinderen kennis te laten maken met orgelmuziek? Orgelkids verzamelt allerlei educatieve lessuggesties op de Orgelkids Wiki.