Doolhoofd, de mythe van de Minotaurus

NB. Deze voorstelling is niet meer beschikbaar. De onderstaande tekst is uitsluitend bedoeld als inspiratie voor wie nadenkt over een specifiek kinderconcert rond het orgel.

Op zaterdag 10 september 2016 ging Doolhoofd, een familievoorstelling van Stichting Voor de Wind, in première in de Grote Kerk in Vianen. In deze muzikale voorstelling – gebaseerd op de oude Griekse mythe van de Minotaurus – komen Theseus en Ariadne terecht in een spannend avontuur. Zoals in eerdere producties van Voor de Wind speelt het orgel ook in deze voorstelling weer een belangrijke rol.

 Theseus is een held, tenminste, dat denkt iedereen. Tot hij oog in oog komt te staan met een verschrikkelijk monster, de Minotaurus. Ariadne vindt avonturen maar onzin. Tot ze met Theseus op pad gaat. Samen komen ze terecht in een reusachtig doolhof. Met als enige wapen een bolletje wol. Zullen ze het raadsel ontwarren? Of is verdwalen zo gek nog niet?

In deze tijd waarin ouders precies weten waar hun kinderen uithangen, is op avontuur gaan best spannend. Niet voor niets is Pokémon Go zo’n succes! Want aan verdwalen houd je de stoerste verhalen over.

Doolhoofd was een vernuftig muzikaal drama van mythische proporties. Voor helden en heldinnen vanaf zes jaar, die niet bang zijn om te verdwalen. En voor ouders, die niet bang zijn hun kinderen een beetje los te laten…

Doolhoofd is geschreven en geregisseerd door Kim Arnold, die eerder Babar maakte met Voor de Wind. Vorig jaar stond zij in Museum Speelklok met de succesvolle voorstelling Peter en de Wolf.

Spel: Maarten Ebbers, Nele Mennes / Kim Arnold
Orgelspel: Bob van der Linde
Tekst en regie: Kim Arnold
Decor: Doan Hendriks
Illustraties: Angela van Leeuwen
Productie: Raymond Stoop
Techniek: Harrie van Gemert

DEZE VOORSTELLING WORDT NIET MEER AANGEBODEN

Materiaal bij het Doe-orgel

Wil je aan de slag met het Doe-orgel, dan hebben we instructiekaarten, een lesbrief, bladmuziek en nog veel meer voor je klaar staan.

Waar in de wereld?

Orgelkids is begonnen in Nederland en nu actief in heel veel landen in de wereld. Op deze kaart houden we bij waar je het Doe-orgel kunt vinden.

Blog

Orgelkids houdt een blog bij met actuele nieuwtjes over Orgelkids projecten uit de hele wereld.

Orgelkids Wiki

Zoek je meer activiteiten om kinderen kennis te laten maken met orgelmuziek? Orgelkids verzamelt allerlei educatieve lessuggesties op de Orgelkids Wiki.