Groot nieuws: het Doe-orgel is nu ook te koop!

Vanwege de wereldwijde interesse voor ons mooie project Orgelkids, hebben we gezocht naar mogelijkheden om het project verder te ontwikkelen. Het doel is en blijft om kinderen kennis te laten maken met het orgel. Daarvoor is het orgel van Orgelkids een uitstekend didactisch hulpmiddel gebleken. In Nederland en België beschikken we nu over twee orgels. Die verhuren we per dagdeel of langer aan orgeldocenten en organisten die een educatief project verzorgen op scholen of jeugdgroepen. Maar voor landen elders in de wereld was dat geen afdoende oplossing. Daarom is er nieuws!

Orgel kopen of alleen de tekeningen?

Er zijn nu ook twee nieuwe antwoorden voor iedereen die interesse heeft in een orgel buiten Nederland en Belgie. Ook voor organisaties in Nederland of Belgie die graag een eigen orgel zouden willen aanschaffen is dit voorstel interessant.

1. Er is een geweldig voorstel gedaan door Johan Zoutendijk, general manager van Verschueren Orgelbouw. Zijn bedrijf zal nu 4 orgels gaan produceren, identiek aan het orgel dat Wim Janssen ontwierp voor Orgelkids. Deze eerste 4 orgels worden nu aangeboden voor een bedrag van € 5.000,- per stuk (exclusief belastingen en transportkosten). De snelle beslissers maken kans op dit unieke aanbod, dus wacht niet te lang. Meer informatie over het kopen van het Doe-orgel.

2. Bovendien zal de medewerker en orgelmaker, die deze 4 orgels gaat bouwen, aan de hand van het model van Wim Janssen duidelijke werktekeningen gaan maken. Daarmee kunnen straks ook anderen het orgel zelf gaan bouwen of bij een lokale orgelbouwer laten maken. Deze tekeningen (aangevuld met detailfoto’s) zullen we gaan aanbieden voor circa € 50,-. Bovendien ontvangen kopers van de tekeningen een certificaat over de herkomst van de tekeningen en een officieel Orgelkids naamplaatje om op het orgel te monteren. De opbrengsten daarvan komen geheel ten goede aan het project Orgelkids.

Maar het Doe-orgel huren voor een dagdeel of langer mag natuurlijk ook nog steeds!

We hopen dat al deze mogelijkheden ervoor zorgen dat zoveel mogelijk kinderen kennis kunnen maken met het prachtige instrument.

20150529-_MG_0376

Materiaal bij het Doe-orgel

Wil je aan de slag met het Doe-orgel, dan hebben we instructiekaarten, een lesbrief, bladmuziek en nog veel meer voor je klaar staan.

Waar in de wereld?

Orgelkids is begonnen in Nederland en nu actief in heel veel landen in de wereld. Op deze kaart houden we bij waar je het Doe-orgel kunt vinden.

Blog

Orgelkids houdt een blog bij met actuele nieuwtjes over Orgelkids projecten uit de hele wereld.

Orgelkids Wiki

Zoek je meer activiteiten om kinderen kennis te laten maken met orgelmuziek? Orgelkids verzamelt allerlei educatieve lessuggesties op de Orgelkids Wiki.