Nationale Orgeldag Amersfoort

Op 8 september 2018 is het Nationale Orgeldag, dus is er deze dag volop aandacht voor het oudste orgel van Amersfoort in de Lutherse kerk. Kom kijken en luisteren op, in en achter het orgel. Kinderen kunnen het Doe-orgel van Orgelkids bouwen en zelf ontdekken hoe een orgel werkt. Workshops om 13.00 en 15.00 uur. Deelname is gratis. Om 16.00 uur is er een uniek concert op beide orgels.

Natuurlijk is er deze dag aandacht voor het prachtige, gerestaureerde J.H.H. Bätz-orgel uit 1766. U bent welkom om op/achter/in het orgel te komen kijken. Jeroen Heijungs, betrokken bij de restauratie van het orgel, geeft uitleg.

’s Middags is er tweemaal de workshop: “Bouw samen een orgel”. Om 13 en 15 uur kunnen kinderen de 127 onderdelen van het Doe-orgel van Orgelkids in elkaar zetten en zo zelf een orgel bouwen. Klein, maar helemaal echt. Met pijpen, toetsen en balgen. De volwassenen mogen het orgel tussendoor dan weer uit elkaar halen, zodat de tweede rond kan beginnen. Want het Doe-orgel is super interessant voor alle leeftijden!

Om 16 uur zal Cees-Willem van Vliet op het Doe-orgel spelen, samen met het grote orgel in de kerk.

Materiaal bij het Doe-orgel

Wil je aan de slag met het Doe-orgel, dan hebben we instructiekaarten, een lesbrief, bladmuziek en nog veel meer voor je klaar staan.

Waar in de wereld?

Orgelkids is begonnen in Nederland en nu actief in heel veel landen in de wereld. Op deze kaart houden we bij waar je het Doe-orgel kunt vinden.

Blog

Orgelkids houdt een blog bij met actuele nieuwtjes over Orgelkids projecten uit de hele wereld.

Orgelkids Wiki

Zoek je meer activiteiten om kinderen kennis te laten maken met orgelmuziek? Orgelkids verzamelt allerlei educatieve lessuggesties op de Orgelkids Wiki.