Dierendagproject Stichting Ludens

Op 3 oktober organiseerde de Stichting Ludens in Oosterhout opnieuw een Dierendag project. De kinderen kregen eerst uitleg over de werking van het orgel met behulp van het Doe-orgel. Daarna gingen ze naar de kerk om het instrument in het groot te zien. En te horen natuurlijk! Daarbij stonden dieren centraal. Met als hoogtepunt een heuse dierenquiz met orgelmuziek. Denk aan het gedrag of het geluid van dieren uitgebeeld in de muziek. Maar ook het herkennen van liedjes over dieren.
Alles over dit project kun je lezen op de speciale projectpagina van Ludens.

Verslag door de kinderen

Groep 5-6 van de Biëncorf maakte dit mooie verslag met foto’s erbij.

Excursie naar St Jansbaseliek waar we het orgel mochten bewonderen

Afgelopen vrijdag zijn we met groep 5-6 naar de grote kerk op de markt geweest voor een excursie. De excursie was gericht op het orgel. We mochten eerst in de pastorie een klein orgeltje bekijken, waarbij we goed konden zien hoe een orgel werkt. Iedereen mocht ook zelf een stukje spelen op het orgeltje.
foto (8)
Daarna gingen we naar de grote kerk om naar het grote orgel te gaan kijken. De kinderen vonden het orgel heel indrukwekkend omdat hij zo groot is en wat kunnen er harde geluiden uit komen!
foto (7)
We mochten allemaal voelen hoeveel lucht er uit één van de pijpen kwam.
foto (6)
Ook hebben we een quiz gedaan waarbij we moesten raden wat voor dierenliedjes er werden gespeeld. Dat was best een beetje moeilijk.
Het was een hele leuke en indrukwekkende excursie!
foto (5)

Materiaal bij het Doe-orgel

Wil je aan de slag met het Doe-orgel, dan hebben we instructiekaarten, een lesbrief, bladmuziek en nog veel meer voor je klaar staan.

Waar in de wereld?

Orgelkids is begonnen in Nederland en nu actief in heel veel landen in de wereld. Op deze kaart houden we bij waar je het Doe-orgel kunt vinden.

Blog

Orgelkids houdt een blog bij met actuele nieuwtjes over Orgelkids projecten uit de hele wereld.

Orgelkids Wiki

Zoek je meer activiteiten om kinderen kennis te laten maken met orgelmuziek? Orgelkids verzamelt allerlei educatieve lessuggesties op de Orgelkids Wiki.