Werkblad bij het Doe-orgel

Tijdens het bouwen van het Doe-orgel kunnen verschillende taken tegelijkertijd in groepjes worden gedaan. Maar als alles bij elkaar komt in in het raamwerk is er een moment dat een deel van de kinderen even moet wachten. Voor dat moment is er een leuk werkblad beschikbaar. En natuurlijk is het ook prima geschikt als verwerkingsopdracht achteraf.

Op het werkblad staat een puzzel (woordzoeker) met namen van onderdelen van het orgel. Bovendien staat er een tekening van het Doe-orgel op. De kinderen kunnen de woorden die je in de tekening ziet verbinden met een lijn. Ook kunnen ze van twee onderdelen beschrijven of tekenen hoe het werkt. En voor jongere kinderen valt er nog wat te kleuren.

Print het werkblad (PDF downloaden) bij voorkeur op A3-papier.

Schermafdruk 2017-10-04 12.27.03

Materiaal bij het Doe-orgel

Wil je aan de slag met het Doe-orgel, dan hebben we instructiekaarten, een lesbrief, bladmuziek en nog veel meer voor je klaar staan.

Waar in de wereld?

Orgelkids is begonnen in Nederland en nu actief in heel veel landen in de wereld. Op deze kaart houden we bij waar je het Doe-orgel kunt vinden.

Blog

Orgelkids houdt een blog bij met actuele nieuwtjes over Orgelkids projecten uit de hele wereld.

Orgelkids Wiki

Zoek je meer activiteiten om kinderen kennis te laten maken met orgelmuziek? Orgelkids verzamelt allerlei educatieve lessuggesties op de Orgelkids Wiki.