Doesburgse kinderen maken kennis met het orgel

Ruim 300 kinderen in Doesburg maken kennis met het orgel in oktober 2017. Het project wordt verzorgd door de Stichting Monumentaal Walcker-orgel Doesburg en de Stichting Doesburgse Muziekcultuur.

Maar liefst vier scholen gaan aan de slag met het complete lespakket van 4 activiteiten: een inleidende les, het bouwen van het Doe-orgel, een bezoek aan de kerk om de drie orgels te bekijken, en een voorstelling Doolhoofd.

De voorbereiding gebeurt klassikaal met muziekdocente Marijke van den Nieuwenhuizen. Daarna wordt in de klas met het lespakket Orgelkids van losse onderdelen een echt spelend miniatuurorgel gebouwd. De derde les is in de Doesburgse Martinikerk. De afsluiting van het project is ook in de kerk, waar theatergroep Voor de Wind een voorstelling geeft. Hierin is een belangrijke rol weggelegd voor het Walckerorgel.

De regionale krant De Gelderlander maakte eerst al een mooie aankondiging. En op de eerste dag volgde een verslag (in het bericht vind je ook een filmpje).

Ook Omroep Gelderland maakte een video-verslag in de regionale nieuwsuitzending.

Materiaal bij het Doe-orgel

Wil je aan de slag met het Doe-orgel, dan hebben we instructiekaarten, een lesbrief, bladmuziek en nog veel meer voor je klaar staan.

Waar in de wereld?

Orgelkids is begonnen in Nederland en nu actief in heel veel landen in de wereld. Op deze kaart houden we bij waar je het Doe-orgel kunt vinden.

Blog

Orgelkids houdt een blog bij met actuele nieuwtjes over Orgelkids projecten uit de hele wereld.

Orgelkids Wiki

Zoek je meer activiteiten om kinderen kennis te laten maken met orgelmuziek? Orgelkids verzamelt allerlei educatieve lessuggesties op de Orgelkids Wiki.