Suite voor het Doe-orgel

In oktober gaat Orgelkids SE, de nieuwe Zweedse tak van start. Tijdens het internationale orgelfestival in Göteborg is er aandacht voor de jeugd en worden er workshops met het Doe-orgel gegeven.

Heel bijzonder is dat projectleider Jon Liinason op zoek ging naar geschikte muziek voor het orgel met twee octaven. De Zweedse componist Fredrik Hagstedt heeft nu een speciale compositie heeft geschreven voor het Doe-orgel: Suite no. 1 for Do-organ. Het bestaat uit 5 delen (7 pagina’s) en is geschikt voor gevorderde leerlingen. Je kunt het stuk hier beluisteren.

Cadeau

Ter gelegenheid van de start van Orgelkids Zweden is de compositie gratis beschikbaar voor iedereen die een fan is van Orgelkids. Je kunt de bladmuziek gratis bestellen via de webwinkel van Orgelkids Zweden. Vul je gegevens in en gebruik de couponcode: ORGELKIDSSWEDEN (geldig tot 31 december 2018).

Schermafdruk Suite Doe-orgel Hagstedt 2018

Materiaal bij het Doe-orgel

Wil je aan de slag met het Doe-orgel, dan hebben we instructiekaarten, een lesbrief, bladmuziek en nog veel meer voor je klaar staan.

Waar in de wereld?

Orgelkids is begonnen in Nederland en nu actief in heel veel landen in de wereld. Op deze kaart houden we bij waar je het Doe-orgel kunt vinden.

Blog

Orgelkids houdt een blog bij met actuele nieuwtjes over Orgelkids projecten uit de hele wereld.

Orgelkids Wiki

Zoek je meer activiteiten om kinderen kennis te laten maken met orgelmuziek? Orgelkids verzamelt allerlei educatieve lessuggesties op de Orgelkids Wiki.