Compositiewedstrijd Doe-orgel

Speciale composities voor het Doe-orgel beginnen te ontstaan. Wat leuk is dat! De inzendingen voor de Compositiewedstrijd ter gelegenheid van ons 10-jarig jubileum komen al binnen. Maar die publiceren we natuurlijk nog niet (zie spelregels!).

Je kunt nog inzenden tot 15 mei 2019. Om je op een idee te brengen delen we wel graag dit leuke filmpje met je. Het stuk heet David en Goliath en is geschreven door T. Smutzler voor Doe-orgel en groot orgel. Jawel, voor de kleine jongen en de reus dus.

Het stuk wordt gespeeld door Christopher Smith and Edward Clark.

“David and Goliath” by Tom Schmutzler, a musical fantasy for organ and Orgel Kids organ. Christopher Smith on the Orgel Kids organ and Edward Clark on the organ. Meeting House in Farmington, Connecticut.

Materiaal bij het Doe-orgel

Wil je aan de slag met het Doe-orgel, dan hebben we instructiekaarten, een lesbrief, bladmuziek en nog veel meer voor je klaar staan.

Waar in de wereld?

Orgelkids is begonnen in Nederland en nu actief in heel veel landen in de wereld. Op deze kaart houden we bij waar je het Doe-orgel kunt vinden.

Blog

Orgelkids houdt een blog bij met actuele nieuwtjes over Orgelkids projecten uit de hele wereld.

Orgelkids Wiki

Zoek je meer activiteiten om kinderen kennis te laten maken met orgelmuziek? Orgelkids verzamelt allerlei educatieve lessuggesties op de Orgelkids Wiki.