Bas Koster

De eerste keer dat ik op een groot orgel speelde, was denk ik ongeveer 10, was tijdens een orgel dag in Dordrecht. Aan het eind van de dag was ik samen met mijn vader in de Grote kerk, en stonden we boven bij de speeltafel bij Cor Ardesch. Ik weet nog hoe indrukwekkend ik dit vond, en hoe Cor Ardesch allerlei soorten geluiden uit het orgel haalde. Toen vroeg hij wie er nog een stukje wou spelen. Ik had geen muziek bij me, maar ik wou het wel heel graag proberen. Ik speelde een heel eenvoudig liedje en Cor die hielp me daarbij om het zo mooi mogelijk te laten klinken. Dit heeft zo’n indruk op mij gemaakt dat ik door ben blijven gaan met orgel spelen. Nu ben ik organist o.a. in Gouda en Oudewater. En elke keer is het fantastisch als je zo’n groot instrument mag bespelen, het voelt alsof je een boot of een trein bestuurt. En dat is in één woord geweldig!!!

Wil je meer weten? Neem dan contact op:

Bas Koster

Organist Protestantse kerk Gouda en Protestantse kerk Oudewater-Hekendorp

Telefoon: +31 (0)618099924
E-mail: b_koster@xs4all.nl
Internet: www.baskoster.nl

Materiaal bij het Doe-orgel

Wil je aan de slag met het Doe-orgel, dan hebben we instructiekaarten, een lesbrief, bladmuziek en nog veel meer voor je klaar staan.

Waar in de wereld?

Orgelkids is begonnen in Nederland en nu actief in heel veel landen in de wereld. Op deze kaart houden we bij waar je het Doe-orgel kunt vinden.

Blog

Orgelkids houdt een blog bij met actuele nieuwtjes over Orgelkids projecten uit de hele wereld.

Orgelkids Wiki

Zoek je meer activiteiten om kinderen kennis te laten maken met orgelmuziek? Orgelkids verzamelt allerlei educatieve lessuggesties op de Orgelkids Wiki.