Bart Wuilmus

Heb je zin om orgelles te volgen in Herentals of Ninove? In dat geval kan je terecht bij orgeldocent Bart Wuilmus, die zelf nog even gek is op het orgel als 25 jaar geleden toen hij er voor het eerst mocht op spelen!

Jong of oud, iedereen is welkom in de orgellessen die worden ingericht door de plaatselijke academies voor muziek, woord en dans.
In Herentals krijg je afwisselend les op één van de 3 prachtige instrumenten die de stad rijk is. Het orgel in de grote kerk is zeer imposant met zijn 3 klavieren en vele prachtige registers. Maar ook het splinternieuwe orgel in de kleine maar fijne begijnhofkerk is zeer inspirerend.
In Ninove krijg je meestal les op het nieuwe orgel in de kloosterkerk en daarnaast gaan we geregeld naar het schitterende grote orgel in de abdijkerk. Dit majestueuze instrument is zelfs één van de grootste historische orgels in Vlaanderen!
Naast de lessen worden er heel wat extra activiteiten georganiseerd. We maken elke jaar enkele orgeluitstappen. De laatste jaren werden o.a. de orgels in de kathedralen van Antwerpen, Gent en Brussel bezocht en bespeeld. Daarnaast organiseren we elke 2 jaar een Jongeren-Klavierweekend. Activiteiten rond het orgel en het klavecimbel worden hier afgewisseld met sport en spel!

*Voor meer info kan je gerust mailen naar bartwuilmus@hotmail.com
*Meer informatie over de lessen en orgels kan je vinden op 
www.orgelherentals.be
*Foto’s van vele activiteiten zijn te zien op http://galerij.orgelherentals.be

Foto: 1990 – Bart Wuilmus aan het orgel in de Cathédrale van Malmedy