Twee Doe-orgels in De Doelen

Direct na afloop van een orgelconcert op 17 februari 2018 werden twee bijzondere instrumenten voorgesteld die de komende jaren gebruikt gaan worden voor educatieprojecten die de Doelen organiseert i.s.m. Stichting Stadsmuziek en andere Rotterdamse orgelpartners.

Presentatie twee Doe-orgels

De Doelen heeft dit jaar een Doe-orgel aangeschaft en een tweede instrument is aangekocht met een bijdrage uit het steunfonds van de Vrienden Stichting Stadsmuziek. Het Doe-orgel is een orgelbouwpakket: in een opbergkist op wielen zitten alle onderdelen waarmee je een spelend orgel in elkaar kunt zetten.

In het filmpje zie en hoor je deze musici:

Geert Bierling – orgel
m.m.v. Rotterdam Philharmonic Brass Quartet:
Ramon Wolkenfelt – trompet
Simon Wierenga – trompet
Pierre Volders – trombone
Remko de Jager – trombone

De muziek die zij spelen is de Toccata à 8 Athalanta van Aurelio Bonelli (c. 1569-1620).

Neem bij vragen over het gebruik van het Doe-orgel in de Doelen via e-mail contact op met Madelène Roovers, medewerker educatie van de Doelen.

Materiaal bij het Doe-orgel

Wil je aan de slag met het Doe-orgel, dan hebben we instructiekaarten, een lesbrief, bladmuziek en nog veel meer voor je klaar staan.

Waar in de wereld?

Orgelkids is begonnen in Nederland en nu actief in heel veel landen in de wereld. Op deze kaart houden we bij waar je het Doe-orgel kunt vinden.

Blog

Orgelkids houdt een blog bij met actuele nieuwtjes over Orgelkids projecten uit de hele wereld.

Orgelkids Wiki

Zoek je meer activiteiten om kinderen kennis te laten maken met orgelmuziek? Orgelkids verzamelt allerlei educatieve lessuggesties op de Orgelkids Wiki.