Het Doe-orgel in Dendermonde

Een fijn bericht uit Vlaanderen!

“Alles is perfect verlopen met het Doe-orgel. Schitterende handleiding die ik in de koffer vond, zodat zelfs het in- en uitpakken vlekkeloos verliep. We hebben het instrument gebruikt voor een instrumentenvoorstelling aan de muziekacademie. In België moeten de leerlingen eerst een jaartje notenleer volgen en pas in het tweede jaar kunnen ze een instrument kiezen. Voor die leerlingen eerste jaar notenleer was de instrumentenvoorstelling bedoeld. Alle kinderen waren bijzonder enthousiast. Zelfs de ouders waren onder de indruk van het mooie materiaal van het orgeltje. Wat een fantastisch initiatief!!!!

Bij volgende instrumentenvoorstellingen in muziekacademies wil ik het instrument zeker en vast nog eens gebruiken. Dit is zoveel leuker, toegankelijker en ‘hipper’ om de kinderen in contact te brengen met het orgel dan om ermee naar de kerk te gaan. Ik ben dus laaiend enthousiast. (En heb me zelf ook reuze-vermaakt bij het helpen bouwen)”

Katrien Mannaert, Dendermonde

PS. De handleiding in de kist van het Doe-orgel vind je ook al op deze website. De set bestaat uit 5 instructiekaarten voor alle stappen van het bouwen, en natuurlijk een hulpkaart voor het netjes inpakken van alle onderdelen terug in de kist.