Orgeldag

Maak nieuwe vrienden op Monumentendag

Op 14 september 2024 is het weer Open Monumentendag (of weekend). Overal in het land verwelkomen beheerders van monumenten het publiek om eens kennis te nemen van het erfgoed. En met succes, want in 2023 kwamen er ruim 1,3 miljoen bezoekers op af. Gelukkig doen er veel kerken mee en biedt het ook een mooie kans om het orgelerfgoed onder de aandacht te brengen bij een nieuw publiek. Logisch dus om met de Nationale Orgeldag het orgel een plek te geven in het activiteitenprogramma op diezelfde dag. Maar hoe pak je dat aan?

In een artikel in het aprilnummer van de Orgelvriend geeft Lydia Vroegindeweij al een paar tips om een nieuw publiek te interesseren voor het orgel. Voor wie meer wil is er deze speciale workshop.

Doe mee met de workshop

Speciaal voor alle Orgelvrienden die zich voorbereiden op Monumentendag en Nationale Orgeldag organiseert Lydia Vroegindeweij een inspirerende workshop over dit thema op dinsdag 21 mei 2024. Uiteraard kun je zelf kennis maken met verschillende mogelijkheden van het Doe-orgel. Je krijgt didactische tips hoe je kinderen (en volwassenen) aan het bouwen kunt zetten. Bovendien proberen we diverse andere korte werkvormen uit, die goed passen tijdens een open dag in de kerk. 

De workshop vindt plaats in het Rumpts Kerkje, Schuttersteeg 2, 4156 AE Rumpt (Gelderland).
Datum: 21 mei 2024, van 13.30 tot 16.30 uur.
Prijs: € 20,- (inclusief koffie/thee en materiaal).
Aanmelden: koop een ticket in onze webwinkel (Stichting Kerkmuziek Netwerk)

Materiaal bij het Doe-orgel

Wil je aan de slag met het Doe-orgel, dan hebben we instructiekaarten, een lesbrief, bladmuziek en nog veel meer voor je klaar staan.

Waar in de wereld?

Orgelkids is begonnen in Nederland en nu actief in heel veel landen in de wereld. Op deze kaart houden we bij waar je het Doe-orgel kunt vinden.

Blog

Orgelkids houdt een blog bij met actuele nieuwtjes over Orgelkids projecten uit de hele wereld.

Orgelkids Wiki

Zoek je meer activiteiten om kinderen kennis te laten maken met orgelmuziek? Orgelkids verzamelt allerlei educatieve lessuggesties op de Orgelkids Wiki.