Vier nieuwe Doe-orgels!

Vol trots kunnen we melden dat er vier nieuwe Doe-orgels zijn ‘geboren’. Nou ja, bij wijze van spreken dan. Er is de afgelopen maanden hard aan gewerkt in de orgelmakerij van Verschueren Orgelbouw.

Ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan van dit bedrijf besloot men om een kleine serie extra Doe-orgels te produceren naar het ontwerp van Wim Janssen. Een fraai antwoord op de vraag die Orgelkids regelmatig wordt gesteld: deze orgels zijn te koop voor organisaties die zelf over een Doe-orgel willen beschikken voor hun projecten. De eerste van deze vier is inmiddels verkocht. Later meer daarover.

Tijdens de feestelijke open dag in het nieuwe bedrijfspand van Verschueren werd het orgel in geuren en klanken gepresenteerd.

Materiaal bij het Doe-orgel

Wil je aan de slag met het Doe-orgel, dan hebben we instructiekaarten, een lesbrief, bladmuziek en nog veel meer voor je klaar staan.

Waar in de wereld?

Orgelkids is begonnen in Nederland en nu actief in heel veel landen in de wereld. Op deze kaart houden we bij waar je het Doe-orgel kunt vinden.

Blog

Orgelkids houdt een blog bij met actuele nieuwtjes over Orgelkids projecten uit de hele wereld.

Orgelkids Wiki

Zoek je meer activiteiten om kinderen kennis te laten maken met orgelmuziek? Orgelkids verzamelt allerlei educatieve lessuggesties op de Orgelkids Wiki.