Orgelkids aanwezig op het festival Klinkend Erfgoed Nijmegen

Houd je van orgels, klokken of beiaards? Op 9, 10 en 11 september 2016 kun je je hart ophalen in Nijmegen. In en om de Stevenskerk is er een festival over het Klinkend Erfgoed.

De Stichting Klinkend Erfgoed Nederland verzorgt het weekend van 9, 10 en 11 september in de Stevens- kerk in Nijmegen een groot festival met luidklokken, carillons, torenuurwerken en orgels. Op vrijdag worden meningen en ervaringen gedeeld tijdens een mini-symposium: ‘Jeugd en klinkend erfgoed – een (on)mogelijke combinatie?’ Uiteraard presenteren we daar Orgelkids.

Aanmelden voor dit mini-symposium kan via de website van Klinkend Erfgoed.

Het ambacht van de orgelbouwer

Cultuurmarkt2De zaterdag staat in het teken van muzikale en technische ontdekkingen. Het Doe-orgel van Orgelkids wordt op dit moment in een kleine serie gebouwd door orgelmaker Thierry, van Verschueren Orgelbouw. Op zaterdag 10 september kun je hem zelf aan het werk zien met het eerste orgel uit de serie.

En natuurlijk is er de hele dag de mogelijkheid om een al bestaand Doe-orgel zelf in elkaar te zetten en te bespelen. Deze dag is gratis toegankelijk voor iedereen.

Het volledige programma van het hele weekend vind je in deze flyer (PDF, 416 Kb)

CultuurmarktGent1Doeorgelinklas1

Materiaal bij het Doe-orgel

Wil je aan de slag met het Doe-orgel, dan hebben we instructiekaarten, een lesbrief, bladmuziek en nog veel meer voor je klaar staan.

Waar in de wereld?

Orgelkids is begonnen in Nederland en nu actief in heel veel landen in de wereld. Op deze kaart houden we bij waar je het Doe-orgel kunt vinden.

Blog

Orgelkids houdt een blog bij met actuele nieuwtjes over Orgelkids projecten uit de hele wereld.

Orgelkids Wiki

Zoek je meer activiteiten om kinderen kennis te laten maken met orgelmuziek? Orgelkids verzamelt allerlei educatieve lessuggesties op de Orgelkids Wiki.