Manifestatie Groninger Orgelestafette

Manifestatie Groninger Orgelestafette 2015 werd georganiseerd door Stichting Culturele Activiteiten TochtomdeNoord, Loppersum.

De TochtomdeNoord is een jaarlijkse (wandel)activiteit in de provincie Groningen. In 2015 ging de tocht langs de Groninger kerkorgels. De estafette ging van start met een educatieproject voor basisschoolleerlingen over het ontstaan van geluid resulterend in het kerkorgelgeluid. Vervolgens waren er twee dagen waarop 5000 wandelaars in een wandelroute kennis konden maken met 20 kerken en hun orgels. Het slotevenement bestond uit een presentatie op beeldscherm van alle rgels die zijn bezocht en een afsluitend concert. Het vond plaats van 25 t/m/ 27 september 2015.

Meer informatie:

Website: www.tochtomdenoord.nl

 

Materiaal bij het Doe-orgel

Wil je aan de slag met het Doe-orgel, dan hebben we instructiekaarten, een lesbrief, bladmuziek en nog veel meer voor je klaar staan.

Waar in de wereld?

Orgelkids is begonnen in Nederland en nu actief in heel veel landen in de wereld. Op deze kaart houden we bij waar je het Doe-orgel kunt vinden.

Blog

Orgelkids houdt een blog bij met actuele nieuwtjes over Orgelkids projecten uit de hele wereld.

Orgelkids Wiki

Zoek je meer activiteiten om kinderen kennis te laten maken met orgelmuziek? Orgelkids verzamelt allerlei educatieve lessuggesties op de Orgelkids Wiki.