Hart op de tong

De Keizersgrachtkerk in Amsterdam organiseert regelmatig mooie avonden voor de 20-ers die op zoek zijn naar zingeving. Een interessante artiest of groep verzorgt een concert, maar er is ook een moment van bezinning en een goed gesprek met deze muzikant(en) over de emoties en achtergronden van hun muziek. Een speciaal plekje is er in elke avond voor het optreden met orgelbegeleiding.

Op maandag 15 september 2014 vertolkte Akwasi tijdens Hart op de Tong op unieke wijze het theaterlied. De rapper brak door met de hiphopformatie Zwart Licht en liet zich voor zijn nieuwe project inspireren door niemand minder dan cabaretier en componist Bram Vermeulen. In de sfeervolle houten Keizersgrachtkerk daal je samen met Akwasi steeds dieper af in zijn belevingswereld.

“En als ik niet meer vecht, als ik het strijden zie… wil ik dan nog wel bestaan?” vroeg Bram Vermeulen zich af. Toen Akwasi voor het eerst in aanraking kwam met de liedjes van Vermeulen, hoorde hij zijn eigen levensvisie daarin doorklinken. Met overeenkomstige ambitie en gedrevenheid besloot Akwasi in de geest van Vermeulen een album en theatershow te maken. Tijdens Hart op de Tong worden we deelgenoot van de uitdagende levensvragen waarmee zowel leerling als leermeester kamp(t)en.

Muzikanten: Akwasi, Rob Dekay, Gerson Main, Niki de Vlaming
Organist: Diederick Koornstra
Audio-mix: Ronald Veerman
Camera: Rakesh MVD, Daniel van Duin, Oscar Kerkman
Videomontage: Guido Attema

Meer informatie over dit project en filmpjes van andere artiesten en optredens vind je op de website van Hart op de tong.

Spinvis

Tijdens deze vierde editie van het muziekevenement Hart op de Tong (HODT), toverde liedkunstenaar Spinvis de Keizersgrachtkerk om tot zijn persoonlijke droomwereld. Alle gespeelde nummers werden speciaal voor de avond opnieuw gearrangeerd op het orgel wat een waanzinnig effect gaf.

Het Hart op de tong project ontving een financiële bijdrage voor hun activiteiten uit het Lydia Vroegindeweij Fonds.