Lydia Vroegindeweij Fonds

Financiële ondersteuning voor projecten

Initiatiefnemers van projecten, zoals die op Orgelkids worden gepresenteerd, kunnen aankloppen bij het Lydia Vroegindeweij Fonds, ondergebracht bij het Prins Bernhard Cultuurfonds. Dit geldt alleen voor Nederlandse projecten.

Wat is een fonds?

Een fonds is een plek waar mensen met ideeën kunnen aankloppen voor financiële ondersteuning. Dus wie een goed idee heeft om kinderen kennis te laten maken met het kerkorgel, maar geld tekort komt kan hulp aanvragen om het project te realiseren. Het fonds kan financiële middelen schenken om het idee waar te maken en de doelen te bereiken.

Het Lydia Vroegindeweij Fonds richt zich op het financieel ondersteunen van projecten die erop gericht zijn bij voorkeur kinderen kennis te laten maken met het instrument kerkorgel.

Hoe ontstond dit fonds?

Ik heb een ‘fonds op naam’ opgericht bij het Prins Bernhard Cultuurfonds, het Lydia Vroegindeweij Fonds. Aanvankelijk was dit fonds bedoeld als erfgenaam in mijn testament. Maar gaandeweg kreeg ik steeds meer plezier in de doelstellingen van het fonds en besloot ik om het fonds alvast te gaan vullen. Op die manier hoop ik zelf ook te kunnen meegenieten van de mooie projecten die er mee kunnen worden opgezet. Mijn bijdrage is bovendien deze website Orgelkids, als een soort ‘stalenkaart’ van ideeën.

Hoe kun je een beroep doen op het fonds?

Het Lydia Vroegindeweij Fonds is ondergebracht bij het Prins Bernhard Cultuurfonds in Amsterdam. Vanuit het hele land kunnen alleen hier aanvragen worden ingediend voor ondersteuning. Natuurlijk is het aanvragen van financiële ondersteuning wel gebonden aan bepaalde spelregels. Alle informatie daarover vind je op de website van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Voordat je je idee gaat uitwerken voor een aanvraag kun je het beste eerst goed kennis nemen van de richtlijnenwijzer van het Cultuurfonds.

Wil je zelf bijdragen aan de doelstellingen van dit fonds?

Misschien heb je zelf ook mogelijkheden om geld voor deze doelstellingen aan het fonds te schenken. Of misschien wil je zelf een fonds op naam oprichten. Neem dan contact op met het Prins Bernhard Cultuurfonds. De mensen daar kunnen je adviseren hoe je kunt helpen om cultuur een kans te geven.

In het voorjaar van 2011 verscheen een interview met Lydia in het blad Cultuurbericht van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Materiaal bij het Doe-orgel

Wil je aan de slag met het Doe-orgel, dan hebben we instructiekaarten, een lesbrief, bladmuziek en nog veel meer voor je klaar staan.

Waar in de wereld?

Orgelkids is begonnen in Nederland en nu actief in heel veel landen in de wereld. Op deze kaart houden we bij waar je het Doe-orgel kunt vinden.

Blog

Orgelkids houdt een blog bij met actuele nieuwtjes over Orgelkids projecten uit de hele wereld.

Orgelkids Wiki

Zoek je meer activiteiten om kinderen kennis te laten maken met orgelmuziek? Orgelkids verzamelt allerlei educatieve lessuggesties op de Orgelkids Wiki.