Woesj

De voorstelling Woesj is bedoeld voor kinderen vanaf 7 jaar. Centraal staat het orgel. De bedoeling is dat de kinderen kennis maken met het orgel.

Inhoud van de voorstelling

Veel kinderen zijn nog nooit in een kerk geweest en hebben dus nog nooit een orgel gehoord. Het verhaal er om heen is dat het orgel al vele jaren stil staat. Een dame komt uit New York en die heeft in het verleden een goede band gehad met het orgel. Het lukt haar om het orgel weer tot leven te wekken. Er is ook een verhaallijn dat iemand het orgel wil opkopen. Met behulp van een soort fantasiefiguren aan het eind van de voorstelling weten ze dat te voorkomen (heel spectaculair met mooie kostuums en rook).
Heel komisch is dat degene die het orgel wil kopen blind is en zich op een segway voortbeweegt. Dat is altijd heel spannend voor de kinderen.
Het geheel is erg humoristisch. De kinderen genieten er van. Desgewenst is er na afloop gelegenheid om de kinderen met de organist te laten praten en zelf naar het orgel te kijken. Er gaat dan een wereld voor ze open.

Spel/Concept: Valentina Tóth, Lucas van der Vegt, Jonas Baeke
Orgel: Laurens de Man
Regie/Spelcoaching: Simon Servaes D’Huyvetter
Decor/Techniek: Gilles Pollak
Kostuum: Lieselotte Siddiki

Laurens de Man won de Sweelinck-Muller prijs in 2018. Van de prijswinnaar wordt verwacht dat hij/zij het orgelspel promoot in de rol van ambassadeur. Hij kwam op het idee om samen met het toneelgezelschap Schauhaus een muziektheater te maken voor kinderen rondom het orgel.

In november 2022 is de eerste serie voorstellingen afgerond. Daarover is een verslag gemaakt.In 2023 kan de voorstelling opnieuw geboekt worden. Voor boekingen en informatie kunt u contact opnemen met Peter Hesseling, penningmeester van de Jan Pieterszoon Sweelinckprijs.

Impressie van de voorstelling

Materiaal bij het Doe-orgel

Wil je aan de slag met het Doe-orgel, dan hebben we instructiekaarten, een lesbrief, bladmuziek en nog veel meer voor je klaar staan.

Waar in de wereld?

Orgelkids is begonnen in Nederland en nu actief in heel veel landen in de wereld. Op deze kaart houden we bij waar je het Doe-orgel kunt vinden.

Blog

Orgelkids houdt een blog bij met actuele nieuwtjes over Orgelkids projecten uit de hele wereld.

Orgelkids Wiki

Zoek je meer activiteiten om kinderen kennis te laten maken met orgelmuziek? Orgelkids verzamelt allerlei educatieve lessuggesties op de Orgelkids Wiki.