Orgelsprookje Babar

Jaarlijks organiseert de Stichting Ludens rond 4 oktober in het kader van dierendag een project voor basisschoolleerlingen rondom het Maarschalkerweerd-orgel van de St. Jansbasiliek in Oosterhout.

Om al dit dierengeweld op een mooie manier af te sluiten wordt in het weekend na het project telkens een orgelsprookje uitgevoerd, waarbij ook de ouders welkom zijn. Het Olifantje Babar wordt sinds een aantal jaren uitgevoerd door Ton Stevens (orgel) en Cees Rijnders (verteller) met tekst van Jean de Brunhoff en muziek van Francis Poulenc.

Dit sprookje wordt omlijst met lichtbeelden uit het originele eerste prentenboek van Jean de Brunhoff uit 1931. In dit verhaal ontsnapt het olifantje Babar aan een jager en komt vanuit de jungle in de grote stad; uiteindelijk weten zijn olifantenvriendjes hem toch te vinden en wordt hij zelfs tot olifantenkoning gekozen.

Om een intieme sfeer te creëren speelt het geheel zich af op de orgelzolder (“de orgeljungle”), zodat je als het ware tussen de orgelpijpen plaats kan nemen.

info@stichtingludens.nl