Kinderconcert met componeerworkshop

In Amsterdam vond het Grachtenfestival plaats van 12 t/m 21 augustus 2011.
Op woensdag 17 augustus 2011 was er een kinderconcert in de Westerkerk om 13:00 uur.

Iris Oltheten  /  Jos van der Kooy orgel  /  Milena Haverkamp
WesterkerkWestermarkt

Na het concert in de Westerkerk kon je opstappen op de speciale rondvaartboot en meedoen aan de componeerworkshop. Iedereen kon meedoen: “kinderen die zelf al een instrument bespelen mogen dat meenemen en kinderen die geen instrument bespelen leren dat ter plekke. Iedereen kan muziek maken en dat zullen we aan heel Amsterdam en de ouders laten horen als we weer terugvaren naar de Westerkerk! Boottocht: alleen voor kinderen.”

Duur: ca. 4 uur
Leeftijd: 8-12 jaar

Dit programma werd mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten, het Lydia Vroegindeweij Fonds van het Prins Bernard Cultuurfonds

Speurtocht Waar is het orgel?

Op zaterdag 20 augustus 2011 is er in de Westerkerk regelmatig een speurtocht voor kinderen. Waar is het orgel? Een speurtocht naar het orgel, dat ergens verborgen is. Samen met de organist op zoek in groepjes van maximaal acht kinderen, alleen kinderen!

Materiaal bij het Doe-orgel

Wil je aan de slag met het Doe-orgel, dan hebben we instructiekaarten, een lesbrief, bladmuziek en nog veel meer voor je klaar staan.

Waar in de wereld?

Orgelkids is begonnen in Nederland en nu actief in heel veel landen in de wereld. Op deze kaart houden we bij waar je het Doe-orgel kunt vinden.

Blog

Orgelkids houdt een blog bij met actuele nieuwtjes over Orgelkids projecten uit de hele wereld.

Orgelkids Wiki

Zoek je meer activiteiten om kinderen kennis te laten maken met orgelmuziek? Orgelkids verzamelt allerlei educatieve lessuggesties op de Orgelkids Wiki.