Een eigen tune voor Orgelkids

Een eigen logo hadden we al, maar als je filmpjes maakt wil je eigenlijk ook een ‘audio-logo’. Een leuke herkenningsmelodie voor filmpjes over Orgelkids, dat was de vraag die we stelden aan Bart Wuilmus. Hij nam de uitdaging aan en dus is er nu een echte tune voor Orgelkids.

Maar Bart had nog een veel beter idee! “Het wordt nog leuker als dat een compleet stuk wordt, dat je kunt spelen op allerlei orgels.” En hij bood aan om de bladmuziek daarvan beschikbaar te maken voor iedereen die het wil laten horen als onderdeel van een orgelproject. Je kunt het stuk spelen op een groot orgel met pedaal, maar ook op het kleine Doe-orgel nadat kinderen dat opgebouwd hebben.

Prachtig!

En dus is hier voor jullie: de bladmuziek (PDF) en … een fraai filmpje waarin je het Bart op twee verschillende orgels ziet spelen.

 

Muziek en orgel: Bart Wuilmus
Klankopname: Peter Van Bouwel
Beeldopname en montage: Jan Geubels
Opname Abdij Averbode, 15 oktober 2018
Orgels: Verschueren (2002), Doe-orgel Wim Janssen (2015).

Bart, Peter en Jan, heel veel dank voor jullie fijne bijdrage aan het project!

Materiaal bij het Doe-orgel

Wil je aan de slag met het Doe-orgel, dan hebben we instructiekaarten, een lesbrief, bladmuziek en nog veel meer voor je klaar staan.

Waar in de wereld?

Orgelkids is begonnen in Nederland en nu actief in heel veel landen in de wereld. Op deze kaart houden we bij waar je het Doe-orgel kunt vinden.

Blog

Orgelkids houdt een blog bij met actuele nieuwtjes over Orgelkids projecten uit de hele wereld.

Orgelkids Wiki

Zoek je meer activiteiten om kinderen kennis te laten maken met orgelmuziek? Orgelkids verzamelt allerlei educatieve lessuggesties op de Orgelkids Wiki.