Beestenboel in de Basiliek

Evenals voorgaande jaren organiseert de Stichting Ludens in het kader van dierendag een project rondom het Maarschalkerweerd-orgel van de St. Jansbasiliek voor basisschoolleerlingen. Wellicht heb jij zelf of je broertje of zusje wel meegedaan aan dit project?

Om al dit dierengeweld op een mooie manier af te sluiten zal op zondag 8 oktober 2017 om 15.00 uur een orgelsprookje De Leeuw is los!!! worden uitgevoerd door Ton Stevens (orgel) en Cees Rijnders (verteller) m.m.v. Sydney Meulendijk en de Circusschool Oosterhout. Al een aantal jaren hebben de kinderen het verhaal gehoord van de circusleeuw die was ontsnapt en zich verstopt had in het Maarschalkerweerdorgel. Maar hoe is het nu werkelijk gegaan?? Dit sprookje wordt omlijst met lichtbeelden en de mooiste circusmuziek op orgel; daarbij komen verrassende bezoekjes van genodigde en ongenodigde gasten….. Om een intieme sfeer te creëren zal het geheel zich afspelen op de orgelzolder, zodat je als het ware tussen de orgelpijpen plaats kan nemen. Je bent van harte uitgenodigd om bij dit sprookje aanwezig te zijn: breng vooral ook je broertjes/zusjes, je ouders of opa en oma mee.

Voor volwassenen geldt een toegangsprijs (€ 7,50), maar voor kinderen is de toegang gratis! Op de orgelzolder is niet veel plaats, maar je kunt plaatsen reserveren via het mailadres van de stichting Ludens: stichtingludens@gmail.com. Meld je snel aan, want vol is vol!