Bes en Mol

Bes & Mol, zijn twee orgel-elfjes. Ze zijn door een boze Mr. Orgel buitengewipt… omdat ze vals zongen. Omdat het orgel alsmaar minder bespeeld wordt, zingen ze niet meer, maar zijn ze gaan rappen. Maar, ze krijgen heimwee, en bereiden samen met de hulp van de kinderen een heus verrassingsfeest voor, om terug in de gunst te vallen van Mr. O…

De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en duurt 45 minuten.

Regie en spel: Kristien Steegmans & Veerle Holsteyns. Muziek en orgelspel: Denis Roosen.

Het verhaal

Een meneer Orgel die ongelukkig en boos is.
Niemand begrijpt hem. Hij voelt zich eenzaam want hij wordt niet zo vaak meer bespeeld. Mensen kennen hem niet meer. Vroeger stond hij elke week in het midden van de belangstelling, in een kerk die barstensvol zat. ‘In den tijd van johan sebastiaan was dat toch anders, zenne.’

In zo’n orgel wonen orgelelfjes. ‘Bes en Mol’. 
Doordat er te weinig gespeeld wordt, verliezen zij hun muzikaliteit en vervelen ze zich. Uit verveling zijn ze dan maar beginnen rappen, dat is o zo leuk. Het orgel werd hier heel boos van en heeft ze buiten gejaagd, en beweert dat ze vals zongen. Ze zijn nu clochards, daklozen, vluchtelingen, sans papiers, sans tuyaux.

Om het orgel gunstig te stemmen, beweren ze dat ze een verrassingsfeest voor hem wilden bouwen, ter ere van zijn verjaardag. Dit is natuurlijk een leugentje om bestwil.
Immers, ze mogen er pas terug in als ze weer juist zingen, op de toon en niet eronder. Ze vragen de kinderen om hulp.

Materiaal bij het Doe-orgel

Wil je aan de slag met het Doe-orgel, dan hebben we instructiekaarten, een lesbrief, bladmuziek en nog veel meer voor je klaar staan.

Waar in de wereld?

Orgelkids is begonnen in Nederland en nu actief in heel veel landen in de wereld. Op deze kaart houden we bij waar je het Doe-orgel kunt vinden.

Blog

Orgelkids houdt een blog bij met actuele nieuwtjes over Orgelkids projecten uit de hele wereld.

Orgelkids Wiki

Zoek je meer activiteiten om kinderen kennis te laten maken met orgelmuziek? Orgelkids verzamelt allerlei educatieve lessuggesties op de Orgelkids Wiki.