OrgelkidsCAN, heel Canada aan de slag met het Doe-orgel

OrgelKidsCan logo (red leaf, black BG)De Canadese organistenvereniging heeft Orgelkids omarmd als strategisch project om nieuwe publiek en jonge mensen te interesseren voor het orgel. Deze vereniging, de Royal Canadian College of Organists (RCCO), besloot daarom om het project ‘nationwide’ aan te pakken: elk van de acht regio’s in het land krijgt in oktober 2018 de beschikking over een eigen Doe-orgel.

Doe-orgel LetourneauDe Canadese orgelbouwer Létourneau bouwde deze acht orgels volgens het concept van Wim Janssen. Maar uiteraard werd er ook een eigen kenmerk aan meegegeven. Zo hebben deze orgels een kijkvenstertje in de magazijnbalg en hebben de pijpen langere voeten en een houder waar ze in staan. Maar verder is het onmiskenbaar een Doe-orgel.

Rick en Andrew 26 sept 2018

Rick St.-Germain (links) ging de acht Doe-orgels ophalen bij de orgelbouwer, Andrew Forrest. Dat past nog maar net in een auto. Wij wensen projectteam Rick St.-Germain, Elizabeth Shannon en Janet Weaver heel veel plezier en succes met OrgelkidsCAN.

8 Doe-orgel in auto

 

Materiaal bij het Doe-orgel

Wil je aan de slag met het Doe-orgel, dan hebben we instructiekaarten, een lesbrief, bladmuziek en nog veel meer voor je klaar staan.

Waar in de wereld?

Orgelkids is begonnen in Nederland en nu actief in heel veel landen in de wereld. Op deze kaart houden we bij waar je het Doe-orgel kunt vinden.

Blog

Orgelkids houdt een blog bij met actuele nieuwtjes over Orgelkids projecten uit de hele wereld.

Orgelkids Wiki

Zoek je meer activiteiten om kinderen kennis te laten maken met orgelmuziek? Orgelkids verzamelt allerlei educatieve lessuggesties op de Orgelkids Wiki.