Orgelkids USA van start

In april 2016 is Orgelkids USA van start gegaan! Peter Scheessele, een jonge organist van 7 jaar oud, is daar onze top-ambassadeur. Hij zag het filmpje en de website van Orgelkids op internet en wist het zeker: dit project moet ook in Amerika komen!

Peter vroeg om de tekeningen, zodat hij een offerte kon vragen. Dit heeft hij natuurlijk van ons gekregen. Met de offerte van een orgelbouwer is, met hulp van zijn moeder Erin, een subsidie aangevraagd bij de American Guild of Organists (AGO). Met de toekenning van een bedrag van $ 5.000,- is de start gemaakt. Nu wordt er hard gewerkt aan de fondsenwerving om nog eens $ 10.000,- te verwerven. Daarmee kunnen er twee Doe-orgels worden gebouwd, een website en kan de organisatie van het project worden opgezet.

Alle succes gewenst, Peter!

 

Bezoek de website nu al: OrgelkidsUSA.org

Op de foto: Peter en zijn broertje Simon tonen de cheque van AGO voor het project Orgelkids.

Materiaal bij het Doe-orgel

Wil je aan de slag met het Doe-orgel, dan hebben we instructiekaarten, een lesbrief, bladmuziek en nog veel meer voor je klaar staan.

Waar in de wereld?

Orgelkids is begonnen in Nederland en nu actief in heel veel landen in de wereld. Op deze kaart houden we bij waar je het Doe-orgel kunt vinden.

Blog

Orgelkids houdt een blog bij met actuele nieuwtjes over Orgelkids projecten uit de hele wereld.

Orgelkids Wiki

Zoek je meer activiteiten om kinderen kennis te laten maken met orgelmuziek? Orgelkids verzamelt allerlei educatieve lessuggesties op de Orgelkids Wiki.