Orgelkids op Interpret Europe

Van 21 t/m 24 mei 2016 was Orgelkids vertegenwoordigd met een presentatie op een groot congres over erfgoed, ‘Interpret Europe’ in Mechelen. Met 160 deelnemers uit circa 25 verschillende landen deelden we kennis, ervaring en ideeen om cultureel erfgoed bekend te maken bij het publiek.

Erfgoed dat zijn gebouwen of interessante plaatsen die al heel lang bestaan. Of waar een bijzonder verhaal over te vertellen is. Op dit congres kwamen allerlei mensen bij elkaar die zorgen dat je informatie over zo’n plek of gebeurtenis kunt krijgen. Dat doen ze op allerlei manieren. Je kent vast wel een excursie. Dat is als met je klas een bezoek brengt aan een gebouw of een park om iets te bekijken. Maar het kan ook gaan over lessen voor kinderen op school of in het museum. Over mensen die op vakantie zijn en iets willen bekijken. En over hoe je een museum of tentoonstelling kunt inrichten. Je kunt het zo gek niet bedenken of er was wel iemand mee bezig. Ook voor Orgelkids hebben we weer leuke nieuwe ideeen opgedaan hoe we kinderen (en volwassenen!) nog beter kennis kunnen laten maken met het orgel. Maar tijdens dit congres waren de mensen daar aan de beurt.

2016-05-24 11.32.35 2016-05-24 11.35.10 2016-05-24 11.47.44 Eerst werd het orgel netjes in elkaar gezet door twee echte kenners. Dat gebeurde in de koffiepauze, zodat er al gauw nieuwsgierige mensen kwamen kijken. Zij hebben het record gebroken: in 17 minuten zat het Doe-orgel in elkaar! Knap werk, Daniel en Wannes.

Tijdens de presentatie en daarna op de informatiemarkt mochten anderen bouwen en natuurlijk ook spelen. We hebben zeer enthousiaste reacties gekregen en de belangstelling in andere landen is gewekt!

Materiaal bij het Doe-orgel

Wil je aan de slag met het Doe-orgel, dan hebben we instructiekaarten, een lesbrief, bladmuziek en nog veel meer voor je klaar staan.

Waar in de wereld?

Orgelkids is begonnen in Nederland en nu actief in heel veel landen in de wereld. Op deze kaart houden we bij waar je het Doe-orgel kunt vinden.

Blog

Orgelkids houdt een blog bij met actuele nieuwtjes over Orgelkids projecten uit de hele wereld.

Orgelkids Wiki

Zoek je meer activiteiten om kinderen kennis te laten maken met orgelmuziek? Orgelkids verzamelt allerlei educatieve lessuggesties op de Orgelkids Wiki.